Doetinchem

Doetinchem: volop faciliteiten

Aan de Oude IJssel in Doetinchem, gunstig gelegen voor de afvoer van goederen naar oostelijke richting (Duitsland), biedt Rijnzate een op- en overslagcapaciteit van 20.000 ton. Doordat we ook op deze vestiging kunnen werken met meerdere laadstraten, verloopt het beladen van vrachtwagens snel en efficiënt. Verder kenmerkt de vestiging zich door de aanwezigheid van diverse aanvullende faciliteiten.

Productie

In Doetinchem heeft Rijnzate een eigen productielocatie. Naast het produceren van brijvoer bieden we hier de mogelijkheid tot het ontsluiten van granen voor de voederindustrie. Verder maken we op deze locatie CCM (Corn Cob Mix) uit korrelmaïs. We malen de maïskorrels en voegen een melkzuurbacterie toe die er na inkuilen voor zorgt dat er een zetmeelrijke voedingsstof ontstaat, met een gunstig effect voor de darmflora. Het product dat uit de kuil komt, dient als grondstof voor diverse diervoeders, waaronder ons eigen brijvoer.

Skal-gecertificeerd

De Rijnzate-vestiging in Doetinchem is gecertificeerd door Skal Biocontrole. Skal zet zich als toezichthouder in voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland, in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken. Het Skal-keurmerk betekent dat Rijnzate op de locatie Doetinchem voldoet aan alle regels om biologisch geteelde goederen op te slaan.